Undang-Undang Kat Blog Ni Ialah Jangan Buang Sampah Merata,Jangan Tanya Soalan Yang Bukan Bukan Dan Jangan Sesekali Mencuri Dan Mecopy-Copy Okey!Ni Hak Milik Nani Dan KikiFiq!

Wednesday, 22 August 2012

Fuhh...Mahalnye Blackberry!!!

    
Oh My Good,Apa yang terjadi nih???korang nak thu x ape yng terjdi???yang terjadi nih adelah handphone!!!handphone sekarang nih memang betul-betul mahal!nak beli handphone blackberry touch tpi....mahal la...apa yang Nani kena buat adelah rilex and rehat...tpi korang pernah x dapat duit bnyk?mesti banyakkan???ok lah tuh...asalkan duit ataupun rezeki...x lama lgi Nani nk tunang hehehehehehe.....korang ingat Nani nih umur 18 thn ker???Nani nih hanye pendek dan kurus mcm Lyssa Faizureen tuh...Dia tinggi sikit...Nani pendek sedikit hehehehehe....ok korunk,nanti Nani cerita pasal tunang ok...Good Luck!!!                                                                   

Wednesday, 15 August 2012

Paris And New Zealand?

Asalammualaikum....Nani nk ceritekan cam mana nak gi luar negara...0k?ok langkah-langkahnye ialah:         1.Korang kena buat passport                                                                                                                       2.Korang kena bersiap sedia                                                                                                                       3.Korang kena cepat sebelum kapal terbang pergi                                                                                              itu jer langkah dia...0k Nani nak gi Paris And New Zealand selamat tinggal...cheh korang tolong jaga diri tau...Nani akan bukak blog sentiasa masa 0k...bye Nani nak ucapkan Selamat Tinggal...Goodbye!!!

Apa maksud cinta Nani?

Asalammualaikum....Nani teringin nak jatuh cinta pada seseorang tapi Nani berjaya memilikinye...tetapi Nani x tau dia suke Nani ke atau tidak?Nani suka pada dia tapi Nani rasa malu pade dia...hehehehehehe cinta harus memiliki chehhh....aku pernah dapat kawan yang suka pade lelaki yang miskin,kesian lelaki miskin tuh....Nani pun rasa kasihan kerana dia tu anak yatim tapi hensem....tapi Nani pun x perlu risau dia dah kaya hemmm.....x pelah da kaye pun tk pe Nani hrp dia berjaya pade kerjayanye...0k sambung cerita cinta Nani tuh...0k dia tuh sebenarnye kaya...xpelah kaya ke x kaya ke sukahati la tpi ustazah Nani kata tengok hati lelaki tuh..jadi Nani pun tengok lasak jugak dia bermain hemm...adekah itu makna cinta???Nani pun x tahu ok lah pasni Nani nak ceritakan tentang Nani nk gi Paris And New Zealand 0k bye...

Tuesday, 14 August 2012

Alahai...Comelnye...

Asalammualaikum blog,hehehehehehe sorry da lama tk bukak!sorry guys.Nani sedang layan Kiki la.sorry pagi tadi masa nk sahur Nani mkn maggi.fuh...sedap tuh!Kiki pulak makan apple...hehehehehe cian dia -_- sedih tau....pastu pagi tdi mama Nani sedang layang fb dia...Nani pun main ngan Kiki...nak tau Nani main apa dengan Kiki?Nani nyanyi lagu raya jer....hehehehehehehe,ok nanti nak cerciter lagi tau dan Nani nak ucapkan Selamat Hari Raya,Maaf Zahir Dan Batin daripada kami:Nani&Kiki

Saturday, 11 August 2012

Gambar Kiki Yang Selalu Ceria!

Gambar Kiki yang ceria!comel tk?comelkan!beli la hehehehehehe!nih amik kat google jer,tapi sama dia punya gambar dan badan hehehehehe....

New Animals!

Asalammualaikum... 0k!Harini Nani nak ceritakan tentang Sugar Glider tu 0k. sebenarnye nama Sugar Glider tuh adelah (Tupai Terbang)Nani letakkan nama dia Kiki Fiq.Nani rasa kalau letak nama Comel,tak best lah,kan?itu sebab Nani letak nama Kiki Fiq.Kiki nih comel.dia jinakkkk sangat-sangat,nanti Nani amik gambar Kiki Fiq tau sebab x sempat nak amik gambar sekarang.lagipun ayah Nani kata Kiki Fiq nih perlu rehat dulu,nanti dia bising.jadi Nani amik gambar nanti la.sian Kiki Fiq.0k Nani nk bersiap-siap untuk ke Kuala Lumpur nih...sebab ade hal Nani nk balik Kuala Lumpur la.nak tau masalah Nani?kalau nak nanti comment lah kat blog Nani ye...harap korang follow sekali....

Nama Syanani Yang Indah...

SYANANI
SSuci
YYakin
AAmanah
NNaif
AAlim
NNaif
IIkhlas
Apa ada pada nama?

Wednesday, 8 August 2012

Dugaan Puasa!

Ad0h...memang penat dugaan puasa nih...tapi bila dah tidur saya x tersedar-sedar yang hari sudah hampir ke mahgrib,ade masa tu saya bangun lambat sampai,semua orang da berbuka...apa nk jdi entah la,lagipun saya ade benda baru kat rumah nih dia seperti kawan saya,tetapi dia tu spesis haiwan,nama haiwan tu Sugar Glider,comel.ayah nani yang belikan tau,walaupun ayah nani sakit sebab baru pembedahan.dia tetap disisi nani.nani sayang akan ayah dan haiwan baru tu,nani letak nama Sugar Glider tu ialah "Kiki Fiq" itupun kalau kakak nani bagi.tapi memang dia bagi...lagipun haiwan tuh haiwan nani nanti nani ceritakan haiwan tu tau....